Thermaalbad

Bronwater

Het bronwater van Fontana Resort Bad Nieuweschans is 36°C en wordt opgepompt uit een bron op ongeveer 600 meter diepte onder Bad Nieuweschans. In de bron heeft het thermaalwater een temperatuur van 29°C en als het boven komt, is het nog 22,6°C. Om het baden in het Thermaalbad ontspannend te maken, wordt het thermaalwater verwarmd tot 36°C. Het thermaalwater bevat vele mineralen, zoals zout, magnesium, jodium en bromide.

Er zit 116 gram mineralen per liter in het thermaalwater, wat een uitzonderlijk hoge concentratie is. Zozeer zelfs dat het zoute bronwater vermengd moet worden met zoet water om er in te kunnen baden. De officiële kwalificatie van het thermaalwater luidt: “IJzer- en Jodiumhoudende thermaalsole met een hoog gehalte aan calcium- en sulfaationen”.

Effect

Door de aangename temperatuur en de whirlpools en massagestralen in het Thermaalbad, is het baden ten eerste zeer ontspannend. Daarnaast heeft elk mineraal in een specifiek effect op het menselijke lichaam. Het hoge zoutgehalte van het thermaalwater versterkt de opwaartse druk, waardoor tijdens het baden gewichtloosheid ontstaat. Hierdoor worden spieren en gewrichten ontlast en eventuele pijn verzacht.

Magnesium werkt kalmerend, spierontspannend en is goed voor de energiestofwisseling. Bromide heeft een desinfecterende werking en jodium activeert de schildklier en heeft een gunstig effect op ontstekingen van het bewegingsapparaat.
Tijdens het baden wordt het lichaam opgewarmd. Hierdoor verwijden de bloedvaten, daalt de bloeddruk, versnellen de hartslag en stofwisseling en neemt de zuurstofopname toe. Dit bevordert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen.

Advies

Indien u te lang en te vaak baadt in het Thermaalbad, wordt de werking van de mineralen op uw lichaam te intensief. Daarom adviseren wij om niet langer dan 30 minuten te baden, niet te intensief te bewegen tijdens het baden en pas na minimaal 5 uur een (eventueel) tweede bad te nemen. Spoel uw huid na het baden niet af, zodat de mineralen in het thermaalwater goed kunnen inwerken. Wanneer u last heeft van een gevoelige huid, adviseren wij om uw huid wel af te spoelen en een verzorgende bodymilk te gebruiken. Na het baden in het Thermaalbad kunt u het beste tot rust komen in het rustpaviljoen. Uw bezoek aan het Thermaalbad is zeer goed uit te breiden met een bezoekje aan het Saunaplein van Fontana Resort Bad Nieuweschans.

 
Bekijk prijzen

Hotel

Vanuit uw kamer loopt u in badjas dus zo het kuurcentrum in. Het gemak van alles onder één dak! Direct een kamer boeken

Stel uw eigen dagje samen

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Een dagje Fontana samenstellen

Prijzen

  De entree van het Thermaalbad is inclusief gebruik van het Stoom Badhuis.

 • Maandag tot en met vrijdag 2016   €16,00
  M.u.v. feestdagen en onderstaande vakanties
 • Ochtendtarief 2016   €14,00
  Alle dagen geldig, vertrek voor 13.00 uur
 • Zater-, zondag en feestdagen en voorjaars-, herfst- en kerstvakantie 2016   €17,50
 • Thermaalbad voor groepen > 20 personen 2016   €13,00
  Groepen van maandag t/m donderdag. Reserveren is noodzakelijk
 • Abonnement bad 10+2 2016   €160,00
  alle dagen geldig
 • Ochtendabonnement 10 + 2 2016   €140,00
  Alle dagen geldig, vertrek voor 13.00 uur
 • Bad Diner Arrangement 2016   €43,00
  Thermaalbad en een 3-gangen diner (niet geldig op 24, 25 en 26 december)
 • Bad Ontbijt Arrangement 2016   €20,50
  Thermaalbad en ontbijt in Brasserie Bubbels (ontbijt tussen 9.00 en 11.00 uur)
 • Bad High Tea Arrangement 2016   €24,75
  Thermaalbad en High Tea in Brasserie Bubbels (high tea tussen 14.00 en 17.00 uur)

Wat voor kledingstukken moet ik aan?

  Het dragen van badkleding, een badjas en badslippers in het kuurcentrum is verplicht. U kunt dit zelf meenemen of huren/kopen:

 • Huur badjas   €6,00
 • Koop slippers   €7,50
 • Huur badhanddoek   €4,00