Vlierbessen siroop
Heerlijk voor over de yoghurt of kwark!

Ingrediënten:
500 gram vlierbessen
1 liter water
1 kg suiker
1 steranijs
3 kruidnagels
1 vanille stok
1 theelepel vers geraspte gember
Werkwijze:
Zorg ervoor dat je de geplukte vlierbessen goed van takjes ontdoet. Dit werkt handig met een vork. Doe het water met de specerijen in een pan met het water. Breng het geheel aan de kook en laat trekken. Let op! Vlierbessen kun je niet rauw eten! Deze moeten sowieso eerst gekookt worden. Zeef het geheel en vang het vocht op in een passende pan. Desinfecteer je flesjes of potjes met de deksels in de vaatwasser of kook ze gedurende 5 minuten even in schoon water. Voeg de suiker bij het gepasseerde vocht in de pan en breng het geheel weer aan de kook. Giet het warme vlierbes sap in de potjes of flesjes en zet deze gedurende tenminste 5 minuten op de kop weg. Bewaar het siroop op een koele en donkere plek. Plak op de onderkant van de flesjes even de productie datum. Je kunt het ongeveer een jaar bewaren.
Gebruik het siroop voor een verfrissende frisdrank of verwerk het in desserts of bijvoorbeeld in de yoghurt of kwark
Succes! En eet smakelijk!
Met een culinaire groet, Chef kok Stefan Steinigeweg