Chocolade lekkernijen

Maak uw eigen chocolade lekkernijen.

 

Voor marsepeinlolly’s:
- 200 gr marsepein
- Merg van 1 vanille stok
- 20 ml smaakstof (fruit siroop). Gebruikt u essence dan is 20 ml teveel. U kunt dan theelepel gewijs toevoegen naar gelang de intensiteit van de gewenste smaak.
-100 gram nootjes naar smaak (pistache, hazelnoot, walnoot etc)
- Chocolade nopjes voor het doorhalen van het marsepein. U kunt hiervoor puur, wit en/of melk gebruiken. Afhankelijk van de soort die u kiest kunt u de nootjes en kleur afgarnering kiezen.

Meng de smaakstoffen met het marsepein. Rol van het marsepein nu bolletjes van ongeveer 12 gram. Plaats in het marsepein een stokje naar keus. Hak de noten (of gebruik een keukenmachine of achterkant van een steelpan) en bewaar deze op een schaaltje. Smelt nu de chocolade tot de juiste temperatuur (niet warmer dan 32 graden, handwarm). Trek nu de stokjes met marsepein vulling voorzichtig door de chocolade en rol deze daarna gelijk door de nootjes. Plaats de lolly op vetvrij papier en laat het uitharden. Tot slot kunt u een klein beetje chocolade smelten en in een gevouwen zakje een leuk streepje op de lolly plaatsen ter afgarnering.

Ganache bonbons:
- 650 gram chocolade
- 175 gram gezoete slagroom
- 0,4 ml strohrum
- 0,2 ml wodka
- 50 ml (fruit) siroop/compound naar smaak

Kook de room met de rum en wodka. Haal het vervolgens van het vuur en voeg de chocolade en de siroop toe. Stort het geheel in een bak bekleed met bakpapier. Laat het geheel uitharden in de koelkast. Snijd nu de bonbons in de gewenste vorm en grootte. Plaats de bonbons nu in de vriezer. Smelt de chocoladekleur die u wenst om de bonbons in door te halen. In de betere kookwinkels kunt u wellicht bonbonvorkjes verkrijgen. U kunt het ook proberen met een “gewone” vork. Haal de bonbons voorzichtig door de chocolade. En zorg dat (vooral de onderkant) de bonbon goed omhult is met de chocolade. Garneer naar wens af met een nootje, rozijntje of iets anders decoratief. Op de foto zijn de bonbons afgegarneerd met de letter van de vulling: P van Peer en R van Rum.

 Als u echt een “knak” in u chocolade wilt verkrijgen. Dan moet u de chocolade tableren. Dit zorgt ervoor dat de chocolade zelfs op kamertemperatuur zou gaan stollen. U kunt dit heel simpel in de magnetron doen. U verwarmt dan telkens heel kort de chocoladenopjes en roert de chocolade dan vervolgens door. Dit herhaalt u net zo lang tot de chocolade net gesmolten is en dat de laatste nopjes dan nog net kunnen smelten in de massa. U zult merken dat de chocolade haast “taai” wordt. Ook krijgt deze een aagename glans. Misschien is er op het internet hierover een filmpje te vinden.

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

  

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

 

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Parkbad & Parkserre 09:30 - 22:30 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Keuken Brasserie & SaunaLodge 11:30 - 22:00 uur
Bekijk hier de openingstijden