Fontana Resort Bad Nieuweschans is wegens jaarlijks onderhoud gesloten van maandag 3 t/m zondag 9 juli 2017.
Wij zijn in deze periode wel via e-mail en telefonisch bereikbaar voor het aannemen of wijzigen van uw reservering.

Regio

Naast het wellnessresort Fontana Resort Bad Nieuweschans biedt het voormalige Vestingstadje Bad Nieuweschans een breed scala aan culturele en levendige activiteiten.

Bad Nieuweschans

Andersom Anders

Andersom Anders is het atelier waar Jonathan Otten zijn werkstukken tentoon stelt. Hij is geboren op 19 augustus 1978 in Torhout (België) en woont momenteel in Bad Nieuweschans. Hier waagt hij de stap om voor zijn passie te gaan, en zich als Beeldend Kunstenaar te vestigen. Klik hier voor meer informatie.

Archeologisch Informatie Punt Dollardboezem

AIP’s zijn kleinschalige en laagdrempelige bezoekerscentra die vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het Groninger kustgebied. De sfeervolle Oude Remise biedt onderdak aan dit AIP, dat in zijn vormgeving aansluit bij de industriële uitstraling van het gebouw. Het AIP zal de roerige geschiedenis verhalen van het landschap in het Dollardgebied. Klik hier voor meer informatie.

Beeldentuin en schilderijen Cilia de la Court

In het oude vestingsplaatsje Bad Nieuweschans, tegen de grens met Duitsland, vindt u op een prachtige locatie het atelier en de expositieruimte van Cilia de la Court. Na een periode van 12 jaar in Frankrijk werkt en woont zij sinds eind 2007 weer in Bad Nieuweschans: Oudezijl 14. De beeldentuin is altijd open en vrij toegankelijk. Voor een bezichtiging van de schilderijen kunt u bellen: 0597 671737. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Ateliertwee

In Galerie Ateliertwee, een voormalige Pastorie liggend aan de fraaie Voorstraat in het beschermde dorpsgezicht van Bad Nieuweschans, vindt u schilderijen van het kunstenaarspaar Ingrid Constance van der Stelt en Hans van Herwijnen in een steeds wisselende tentoonstelling. De galerie onderscheidt zich door voor- en eetkamer open te stellen voor publiek, om zo kunst te ervaren in een huiselijke sfeer. U bent van harte welkom tusssen 13.30 en 17.30 uur (mits ze thuis zijn). N.B. vanwege een hoge stoep is het huis helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers Elke zaterdag kunt u deelnemen aan het tekenen/schilderen van 10.00 uur tot 12.30 uur. De locatie verschilt per zaterdag. Het verzamelpunt is elke zaterdag bij 't Torentje dat naast de galerie staat (Voorstraat). Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Opgeven is niet noodzakelijk. Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met: Hans van Herwijnen en Ingrid Constance van der Stelt Galerie Ateliertwee Voorstraat 32 9693 EH Nieuweschans Tel.: 0597 - 655420 Voor meer informatie over het atelier klikt u hier.

 

 

Voorstraat 47

De atelier van kunstenaars Carla van den Berg en Klaas Russchen is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne van Bad Nieuweschans. Het werk van deze kunstenaars, acryl/mixed media schilderijen, zijn op afspraak te bezichtigen (tel.: 0597-522299). U vindt de galerie op Voorstraat 47, schuin tegenover het kanon. Voor meer informatie klikt u hier.

Vestingmuseum

In het vestingmuseum, dat gehuisvest is in voormalige kanonniersbarakken aan de 1e Kanonnierstraat nr. 2, bevinden zich kaarten, oude foto's, opgegraven voorwerpen en veel documentatiemateriaal over Nieuweschans en omgeving. Midden in het museum is een grote maquette opgesteld waarmee de vesting wordt weergegeven zoals ze er omstreeks 1825 moet hebben uitgezien, met wallen en een brede gracht. Tevens is er in het museum allerhande drukwerk te koop: oude ansichten, postkaarten, boeken en kalenders.
Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00-16.00 uur en op afspraak. Telefoon 0597-542249 of 0597-521313

Vogelkijkhut Nieuwe Statenzijl

De Kiekkaaste, zoals deze vogelkijkhut ook wordt genoemd, is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland en heeft een goed zicht op de slikvelden van de Dollard. De hut staat op de kwelders bij Nieuwe Statenzijl.
Vanaf Groningen of Winschoten neemt u de A7 richting Bad Nieuweschans. Bij Bad Nieuweschans neemt u afslag 49 (N968), richting Drieborg. Vanaf Drieborg gaat u rechtsaf naar de Kroonpolder. Via de Kroonpolder gaat u naar de Reiderwolderpolder. In de Reiderwolderpolder gaat u op de T-splitsing rechtsaf naar Nieuwe Statenzijl. De ingang van het wandelpad is naast de sluizen gelegen. Het pad kan extreem blubberig zijn.

 

Gemeente Oldambt

Naast de activiteiten in het dorp Bad Nieuweschans zijn er ook activiteiten in de regio. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.

Marketing Groningen

 

Marketing Groningen is hét bureau voor de toeristische marketing van Groningen (stad en provincie).

Op de internetsite van Marketing Groningen vindt u diverse evenementen in Stad en ommeland. Klik hier om direct naar een overzicht van de evenementen te gaan.

Leer

Op ongeveer 20 autominuten van Bad Nieuweschans ligt de stad Leer (Duitsland)

In deze historische stad bevinden zich diverse bezienswaardigheden. Klik hier om naar de website te gaan.