Regio

Naast het wellnessresort Fontana Resort Bad Nieuweschans biedt het voormalige Vestingstadje Bad Nieuweschans een breed scala aan culturele en levendige activiteiten.

Bad Nieuweschans

Andersom Anders
Andersom Anders is het atelier waar Jonathan Otten zijn werkstukken tentoon stelt. Hij is geboren op 19 augustus 1978 in Torhout (België) en woont momenteel in Bad Nieuweschans. Hier waagt hij de stap om voor zijn passie te gaan, en zich als Beeldend Kunstenaar te vestigen. Klik hier voor meer informatie

Cilia de la Court
In het oude vestingsplaatsje Bad Nieuweschans, tegen de grens met Duitsland, vindt u op een prachtige locatie het atelier en de expositieruimte van Cilia de la Court. Na een periode van 12 jaar in Frankrijk werkt en woont zij sinds eind 2007 weer in Bad Nieuweschans: Oudezijl 14. De beeldentuin is altijd open en vrij toegankelijk. Voor een bezichtiging van de schilderijen kunt u bellen: 0597 671737. Klik hier voor meer informatie.

LaKaserna
LaKaserna is gevestigd in de voormalige marechausseekazerne in het bijzondere grensdorp Bad Nieuweschans. Het monumentale gebouw is de afgelopen jaren duurzaam gerenoveerd. De hele benedenverdieping van het gebouw is expositieruimte voor hedendaagse kunst. Tevens bevind zich in het gebouw het atelier van María José Ramírez Ramírez. Het tentoonstellingsprogramma is in juli 2014 van start gegaan en trekt de aandacht tot ver over de landsgrenzen. Klik hier voor meer informatie en de actuele expositie.

Voorstraat 47
De atelier van kunstenaars Carla van den Berg en Klaas Russchen is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne van Bad Nieuweschans. Het werk van deze kunstenaars, acryl/mixed media schilderijen, zijn op afspraak te bezichtigen (tel.: 0597-522299). U vindt de galerie op Voorstraat 47, schuin tegenover het kanon. Voor meer informatie klikt u hier.

Vestingmuseum
In het vestingmuseum, dat gehuisvest is in voormalige kanonniersbarakken aan de 1e Kanonnierstraat nr. 2, bevinden zich kaarten, oude foto's, opgegraven voorwerpen en veel documentatiemateriaal over Nieuweschans en omgeving. Midden in het museum is een grote maquette opgesteld waarmee de vesting wordt weergegeven zoals ze er omstreeks 1825 moet hebben uitgezien, met wallen en een brede gracht. Tevens is er in het museum allerhande drukwerk te koop: oude ansichten, postkaarten, boeken en kalenders.
Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00-16.00 uur en op afspraak. Telefoon 0597-542249 of 0597-521313

Vogelkijkhut Nieuwe Statenzijl
De Kiekkaaste, zoals deze vogelkijkhut ook wordt genoemd, is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland en heeft een goed zicht op de slikvelden van de Dollard. De hut staat op de kwelders bij Nieuwe Statenzijl.
Vanaf Groningen of Winschoten neemt u de A7 richting Bad Nieuweschans. Bij Bad Nieuweschans neemt u afslag 49 (N968), richting Drieborg. Vanaf Drieborg gaat u rechtsaf naar de Kroonpolder. Via de Kroonpolder gaat u naar de Reiderwolderpolder. In de Reiderwolderpolder gaat u op de T-splitsing rechtsaf naar Nieuwe Statenzijl. De ingang van het wandelpad is naast de sluizen gelegen. Het pad kan extreem blubberig zijn.

 

Gemeente Oldambt

Naast de activiteiten in het dorp Bad Nieuweschans zijn er ook activiteiten in de regio. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.

 

Marketing Groningen

Marketing Groningen is hét bureau voor de toeristische marketing van Groningen (stad en provincie). Op de internetsite van Marketing Groningen vindt u diverse evenementen in Stad en ommeland. Klik hier om direct naar een overzicht van de evenementen te gaan.

 

Leer

Op ongeveer 20 autominuten van Bad Nieuweschans ligt de stad Leer (Duitsland). In deze historische stad bevinden zich diverse bezienswaardigheden. Klik hier om naar de website te gaan.

 
 

Hotel

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Direct een kamer boeken

Zelf een Wellnessdag samenstellen

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Een dagje Fontana samenstellen

Hotel

Vanuit uw kamer loopt u in badjas dus zo het kuurcentrum in. Het gemak van alles onder één dak! Direct een kamer boeken

Zelf een Wellnessdag samenstellen

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Een dagje Fontana samenstellen

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

 

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Parkbad & Parkserre 09:30 - 22:30 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Keuken Brasserie & SaunaLodge 11:30 - 22:00 uur
Bekijk hier de openingstijden