Ademsessie in Fontana Resort Bad Nieuweschans

De bewuste ademsessies (Door Anita Boom Van Doorn)

Ademen op een natuurlijke wijze, zijn we in de loop der tijd verleerd.

Een gezonde baby ademt op een heel natuurlijke wijze. Zo heeft u zelf als baby ook geademd. In de loop der tijd heeft u verleerd om op een natuurlijke manier te ademen. Vanaf de kindertijd zijn er kleine en grote gebeurtenissen voorgevallen, schrikken, harde geluiden en emotionele periodes. Hierdoor hield u de adem in of ademde u op een gespannen, zelfs angstige wijze. Dit heeft tot gevolg dat u anders bent gaan ademen. U heeft een verkeerde gewoonte aangeleerd. De adem hapert, stopt, versnelt of vertraagt, vaak zonder dat u hier erg in hebt.

 

Ik adem al de hele dag. Wat doe ik dan niet goed?

Wanneer u schrikt, bang of ongerust bent, gehaast of ingespannen bezig bent, stopt u af en toe met ademen. Goed ademhalen kunt u zien als een doorstromende rivier, zonder obstakels of hindernissen. Los van emoties, spanning of stress. Dat is dus voor de meeste mensen niet meer vanzelfsprekend.

Beter ademen betekent een betere gezondheid.

Wanneer u ontdekt dat u dieper, beter en vrijer kunt ademen, gaat er een wereld voor u open. Uw fysieke conditie verbetert, maar ook uw welzijn. De werkingen van uw organen, spieren en doorbloeding verbeteren. U wordt steeds gezonder en vitaler. Vermoeidheid vermindert wanneer uw lichaam beter wordt voorzien van zuurstof.

Mijn ademhaling is mijn gezondheidsprobleem. Kan ik dan wel gewoon meedoen?

U kunt altijd deelnemen aan een bewuste ademsessie. Laat vooraf aan de sessie even weten dat u problemen heeft op het gebied van ademhalen. Op basis van uw persoonlijke mogelijkheden geef ik advies en oefeningen die u thuis ook kunt doen.

Bewust ademen is holistisch. Het revitaliseert het lichaam en opent de weg naar meer bewustzijn.

Tijdens de bewuste ademsessie leert u opnieuw te ademen, ook door de ‘verkeerde’ manier van ademen af te leren. U gaat weer natuurlijk ademen. En u ontdekt dat de adem u nog veel meer te bieden heeft.

Door de bewuste adem zakt u, zacht en compassievol, dieper in uzelf. Vertrouwd maar ook nieuw. U opent u voor meer

- contact met ue lichaam - bewustzijn – zelfvertrouwen – vitaliteit – welbevinden -

We ademen bewust en merkt hoe de adem een holistische functie heeft, waarbij deze facetten zich met elkaar verbinden en elkaar versterken.

We ademen diep, vertragen de ademhaling. Spanning en stress stromen weg. Het lichaam ontspant van binnenuit.

We ademen groot en verbreden daarmee de horizon van ons gevoel en bewustzijn.

De bewuste ademsessie is passend voor iedere aanwezige. De bewuste ademsessies bevatten voldoende gereedschappen om hier thuis mee verder te kunnen.

Wanneer?

De ademsessie is (in groepsverband) op:

  • Ademsessie 26-03-2019 19:30
  • Ademsessie 09-04-2019 19:30
  • Ademsessie 16-04-2019 19:30
  • Ademsessie 23-04-2019 19:30
  • Ademsessie 30-04-2019 19:30

De sessie kost € 14,50 per persoon en duurt 1 uur en 15 minuten. Wilt u deelnemen? Stuur dan een e-mail naar: info@fontanaresort.nl

Eerste ervaringen: Bewust ademen - de uitademing

De ademsessies in Fontana lieten mij iets heel belangrijks bemerken. Iedereen kan meedoen aan de ademsessies. Voor ieder mens is ademen het allerbelangrijkste. Het maakt niet uit hoe iemand in het leven staat, ademen is de allereerste levensbehoefte. En goed voor de adem zorgen is dan ineens heel belangrijk geworden, los van al het andere wat iemand doet in het leven. Wat ik merkte is hoe alle verschillende mensen in de groep blij werden van de bewuste ademsessie. Iedereen kwam om een andere reden en voor iedereen was ruimte om daar aandacht aan te besteden of een vraag over te stellen.

Laat ik eens een voorbeeld geven waar we onder andere aandacht aan hebben besteed in de bewuste ademsessie.

De uitademing volgt de inademing, of is dat wel zo? Is niet de uitademing de belangrijkste voorbereiding op de inademing? In sommige gevallen is het juist belangrijk om net iets meer aandacht te besteden aan de uitademing. In gevallen van stress, kortademigheid, is de uitademing onvolledig geworden. Dat betekent dat er te weinig en goed wordt uitgeademd. Nu verhelpen we dat tijdelijk door extra uit te blazen, maar dat geeft geen blijvende verandering op de lange termijn. Door rustig te ontspannen tijdens de uitademing en  oefeningen die de bewustwording rondom de ademhaling vergroten, brengen we de uitademing weer in balans met de inademing. 

De bewuste ademsessies zijn er op gericht om weer helemaal terug te keren naar de natuurlijk ademhaling. Een ademhaling die natuurlijk is en in balans, zorgt goed voor lichaam en geest en is daarmee de basis van alles. Het brengt rust en ruimte, bewustzijn en helderheid, maar ook vertrouwen en kracht.

Graag tot ziens tijdens een van de bewuste ademsessies in Fontana.

  

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

 

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Parkbad & Parkserre 09:30 - 22:30 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Keuken Brasserie & SaunaLodge 11:30 - 22:00 uur
Bekijk hier de openingstijden