Reinigingsweek

Waarom een reinigingsweek?
Alles in het leven gaat om afstemmen en balanceren. Dit geldt voor alle niveaus van ons systeem, dus zowel het balanceren van ons lichaam, van onze emoties en van onze geest. Ook voor hoe we ons verhouden tot en in onze sociale omgeving. Bewust of onbewust zoeken we bij de dagelijkse zorg voor onszelf balans in o.a. lichaamsbeweging, voeding, waak- en slaapritme, seksualiteit, het regelmaat aanbrengen in ons leven, yoga of meditatie en door uit te wisselen met anderen.

Behalve de dagelijkse verzorging van uzelf is het wenselijk om van tijd tot tijd meer aandacht aan lichaam en geest te geven. Net zoals we het gewoon vinden om onze auto te onderhouden ter voorkoming van schade is het logisch en noodzakelijk om ook te focussen op het onderhoud van ons eigen systeem. Zo vanzelfsprekend als dit lijkt komen we er in de drukte van alle dag niet aan extra aandacht toe.

Deelname aan de reinigingsweek is een effectieve manier om goed voor lichaam en geest te zorgen:
- herstel tijdens of na een ziekteperiode;
- bij symptomen van emotionele overbelasting of bij juist het voorkomen hiervan;
- simpel, omdat we onszelf en ons lichaam die rust, herstel, transformatie en/of bezinningstijd zó gunnen.

Het vasten en reinigen geeft een grote stimulans aan het immuunsysteem. Het periodieke vasten wordt dan ook van oudsher ingezet om het lichaam te herstellen. Door te vasten komen opgeslagen afvalstoffen uit de organen en weefsels vrij.

Uw lichaam wordt tijdens de week gestimuleerd om deze afvalstoffen uit te scheiden.

Daarnaast biedt de reinigingsweek ruime mogelijkheden om er bij stil te staan hoe het nu met u is gesteld. Zo kunt u bijvoorbeeld onderzoeken of u teveel of te weinig energie gebruikt. Of dat u misschien uw energie anders kan verdelen.
Deze aanpak van reinigen, uitscheiden, stimuleren en reflecteren is een stap in de richting voor het nemen van verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid.

Hoe en wat over de week
U verblijft in het comfortabele Wellnessresort Fontana Resort Bad Nieuweschans. Er is dagelijks een programma dat desgewenst op de persoonlijke situatie afgestemd kan worden.
Het warme mineraalrijke water van het thermaalbad heeft gunstige effecten op het losmaken van afvalstoffen en het biedt suppletie van mineralen waaraan het lichaam een tekort kan hebben. De saunafaciliteiten helpen het lichaam nog dieper te reinigen.
Voor de noodzakelijke lichaamsbeweging is er een goed geoutilleerde fitnessruimte beschikbaar. Ook is er een mooi aangelegd park voor beweging in de frisse buitenlucht.

Het programma biedt u alle tijd en ruimte en er is de mogelijkheid om ervaringen en inzichten te delen.
Door het begeleidend team (arts, therapeut, psycholoog en gastvrouw) zal aandacht worden gegeven aan ademhaling, beweging, houding en concentratieoefeningen. Een hoge darmspoeling maakt deel uit van het programma.

Om de spijsverteringsorganen tot rust te laten komen, zullen er gedurende de reinigingsweek alleen sappen en bouillons geserveerd worden.
Naast het aangeboden programma kunt u gebruik maken van de talloze behandelmogelijkheden van het behandelcentrum van Fontana. U kunt hier zelf afspraken voor maken.

Aanmelding
Het aanmeldingsformulier vindt u op de website: www.praktijkkleipool.nl. Na aanmelding wordt een intakeformulier toegestuurd en tevens ontvangt u een brief met informatie ter voorbereiding van de week.

Prijzen
Tweepersoonskamer € 1025,- p.p.
Eenpersoonskamer € 1150,- p.p.
Vroegboekkorting (3 maanden) van € 100,-
Korting voor onder de 25 jaar op aanvraag.

Bij deze prijs is inbegrepen:
- het verblijf in het hotel;
- onbeperkt gebruik van het thermaalbad en alle saunafaciliteiten;
- de begeleiding van de reinigingsweek;
- de sappen en bouillons;
- dagelijks programma inclusief beweging onder begeleiding;
- een individueel waar-sta-je-gesprek;
- consult bij de arts;
- dagelijks onderricht over voeding en Ayurveda;
- een hoge darmspoeling.
Behandelingen door het behandelcentrum van Fontana zijn voor eigen rekening.

Het aanmeldingsformulier vindt u op de website: www.praktijkkleipool.nl.

Voor vragen kan je gebruik maken van het contactformulier. Telefonisch kan de praktijk bereikt worden op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur op nummer 020-6463002.

 

 
Alle prijzen zijn incl. BTW, toeslagen, kortingen en excl. toeristenbelasting, tenzij uitdrukkelijk anders staat vermeld.

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

 

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Parkbad & Parkserre 09:30 - 22:30 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Keuken Brasserie & SaunaLodge 11:30 - 22:00 uur
Bekijk hier de openingstijden