Verblijfskuren

Hebt u reumatoïde artritis, de ziekte van bechterew of artritis psoriatica? Dan kunt u bij Fontana Resort Bad Nieuweschans terecht voor verblijfskuren die onderdeel uitmaken van ons aanbod in reumakuren.

Stimuleer beweeglijkheid en vitaliteit

De reumakuren van Fontana Resort Bad Nieuweschans zorgen voor minder pijn en meer vitaliteit. Dit 'kuureffect' kan meerdere maanden aanhouden. Onze reumakuren hebben helaas geen genezende werking, maar zijn wel een waardevolle aanvulling op reguliere behandelingen.

Baden, therapieën & massages

Onze reumakuren bestaan uit baden in ons 36°C warme thermaalbad, oefentherapie & hydrotherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens een persoonlijk consult stelt onze kuurarts samen met u een programma op met diverse kuurbehandelingen, zoals massages en aromatherapie behandelingen. Hebt u tijdens uw verblijf onverhoopt acute medische zorg nodig, dan kunt u gebruik maken van de reguliere huisartsenzorg in de regio. Wij helpen u hierbij.

Kuurprogramma verblijfskuren reuma

Het dagelijkse kuurprogramma is vooraf vastgesteld. Dit kuurprogramma bestaat uit groepsactiviteiten waaraan u samen met andere kuurgasten in groepsverband deelneemt, zoals oefentherapie en maaltijden. Daarnaast zijn er individuele activiteiten zoals kuurbehandelingen en krijgt u voldoende ruimte voor eigen invulling van uw dagprogramma. Hierbij mag u vrij gebruik maken van al onze thermenfaciliteiten, zoals de fitnessruimte, de hotelbioscoop en het badjassenpark.

Hotel, eten & diëten

Tijdens uw reumakuur verblijft u in aangrenzende Wellness Hotel Fontana Resort ****. Dagelijks geniet u van een ontbijt, lunch en tweegangendiner. Hierbij houden wij rekening met vooraf aangegeven dieetwensen. U hebt keuze uit een 8 daagse kuur (7 nachten) of een 12 daagse kuur (11 nachten). De verblijfskuren beginnen altijd op een vrijdag.

Inhoud kuren (8 en 12-daags)

Dag van aankomst

 • ontvangst en uitleg over de kuur (12.00 uur)
 • lunch
 • na de lunch kunt u inchecken en naar uw hotelkamer
 • rondleiding
 • intake gesprekken met de revalidatiearts n.p. en de fysiotherapeut
 • onbeperkt gebruik van het Thermaalbad (badkleding) en faciliteiten van het Saunaplein (ongekleed)
 • vrij gebruik van de fitnessruimte (13.00-22.45 uur)
 • tweegangen diner
 • gebruik koffie- en theebuffet in de lounge

Overige dagen

 • uitgebreid ontbijtbuffet
 • oefentherapie in het Balneobad of in de fitnessruimte onder begeleiding van een fysiotherapeut
 • gemiddeld één kuurbehandeling per dag
 • onbeperkt gebruik van het Thermaalbad (badkleding) en faciliteiten van het Saunaplein (ongekleed)
 • vrij gebruik van de fitnessruimte (13.00-22.45 uur)
 • lunch (12.00-14.00 uur)
 • tweegangen diner (18.00 uur)
 • gebruik koffie- en theebuffet in de lounge

Dag van vertrek

 • ontbijt
 • oefentherapie in het Balneobad of in de fitnessruimte onder begeleiding van een fysiotherapeut
 • uitchecken hotelkamer voor 11.00 uur ’s ochtends
 • eindconsult bij de fysiotherapeut

Na de kuur sturen wij een rapportage naar uw huisarts en/of behandelend specialist.

Neem rust tijdens uw reumakuur

Wij adviseren u uitdrukkelijk om voldoende rust te nemen tussen uw oefentherapie, het baden, de sauna en de kuurbehandelingen. Veel behandelingen en kuurfaciliteiten hebben warmtewerking. Daardoor heeft uw lichaam tijd nodig om naar het natuurlijke evenwicht terug te keren. Het duurt even voordat de eigen lichaamstemperatuur op het normale niveau is. Neem daarom de tijd om tussendoor te rusten.

Eén kuurbehandeling per dag

Om de kuur niet te intensief te maken, krijgt u gemiddeld één kuurbehandeling per dag. De kuurarts kijkt tijdens het intakegesprek naar uw conditie, lichamelijke gezondheid en het verloop van uw reumatische aandoening. Op basis van deze informatie en de medische gronden schrijft de arts een persoonlijk kuurpakket voor. Dit kuurpakket bestaat uit verschillende kuurbehandelingen, zoals een manuele massage, moorpakking, watermassagebed of algenpakking. Wijzigingen in dit behandelschema vinden uitsluitend op medische gronden plaats en kunnen alleen door de revalidatiearts n.p. doorgevoerd worden.

Overnachting in Wellness Hotel Fontana Resort ****

Gedurende de kuur overnacht u in het aangrenzende viersterren Wellness Hotel Fontana Resort. Uw hotel is direct verbonden met het kuurcentrum. Op aanvraag zijn er mindervalide kamers beschikbaar. Indien nodig zijn er extra aanpassingen op de kamer mogelijk, zoals een toiletverhoger, oplegmatras of anti-slipmatje.

Data en prijzen

22 maart t/m 29 maart (8-daagse) € 1127,50
22 maart t/m 2 april (12-daagse) € 1707,00

17 mei t/m 24 mei (8-daagse) € 1127,50
17 mei t/m 28 mei (12-daagse) € 1707,00

Prijzen zijn per persoon, inclusief btw en op basis van verblijf van 2 personen per kamer en exclusief toeristenbelasting á € 1,25 per nacht en 1-persoonstoeslag á € 25 per nacht.

U kunt uw verblijf verlengen om bijvoorbeeld met een voorovernachting uitgerust aan uw kuur te beginnen of met een na-overnachting om na een kuur nog even te ontspannen. Een verlengingsarrangement is op basis van ons Verlengingsarrangement à € 108,25 per nacht op basis van volpension in 2019, exclusief toeristenbelasting en eventuele 1-persoonstoeslag à € 25 per nacht.

Bij het maken van een reservering verzoeken wij u een aanbetaling te doen à € 150 voor een 8-daagse kuur en € 250 voor een 12-daagse kuur. Wilt u de reservering verplaatsen naar een andere datum, dan brengen wij hiervoor € 35,- administratiekosten in rekening. Annuleert u binnen 1 maand voor aankomst de reservering, dan gelden onze annuleringsvoorwaarden. We adviseren u om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten.

ADL zelfstandigheid

Onze kuurprogramma’s en accommodatie vereisen ADL zelfstandigheid (activiteiten dagelijks leven) van de deelnemers. Dit houdt in dat u zich de hele dag zelfstandig, zonder (lichamelijke) hulp van derden moet kunnen redden. Bent u niet ADL zelfstandig, dan is een kuurverblijf alleen mogelijk als u een persoonlijke begeleider meeneemt.

Rolstoel of scootmobiel

Fontana Resort Bad Nieuweschans is een wellness- & kuurresort en derhalve géén revalidatiecentrum. De faciliteiten zijn grotendeels drempelvrij en rolstoeltoegankelijk, maar niet volledig. Het resort is daarom minder geschikt voor mensen die qua mobiliteit afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel.


Mochten er in uw geval beperkingen zijn ten aanzien van de ADL zelfstandigheid of mobiliteit, maar wilt u desondanks toch deel nemen aan een verblijfskuur, dan verzoeken wij u om dit bij de reserveringsaanvraag te vermelden. Wij kunnen dan de mogelijkheden vooraf met u bespreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vergoeding door zorgverzekering

Gehele of gedeeltelijke vergoeding van verblijfskuren reuma door de zorgverzekering is soms mogelijk. De voorwaarden van diverse verzekeringsmaatschappijen verschillen nogal. Wij raden u daarom aan om vooraf bij uw verzekeraar te informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de kuur.

Verblijfskuur aanvragen

Wilt u deelnemen aan één van de verblijfskuren, dan raden wij u aan om ruim van tevoren te reserveren. Reserveren kan alleen middels een volledig ingevuld aanvraagformulier (klikt u onderaan deze pagina op de tekst 'Aanmeldformulier Reumakuren 2018'. Voor meer informatie over de reumakuren kunt u contact opnemen met Fontana Resort Bad Nieuweschans tel: 0597-527777 (ma. t/m vr. van 9.30 tot 16.00 uur) of een e-mail sturen naar medisch@fontanaresort.nl.

Bewaren

Bewaren

 
 

Hotel

Sie können Ihren eigenen Tag in Fontana zusammenstellen. So wählen Sie nur was Sie möchten! Ein Zimmer reservieren

Stellen Sie Ihre Tag zusammen

Sie können Ihren eigenen Tag in Fontana zusammenstellen. So wählen Sie nur was Sie möchten! Stellen Sie Ihren Tag bei Fontana zusammen

Hotel

Gleich ein Zimmer reservieren Ein Zimmer reservieren

Stellen Sie Ihre Tag zusammen

Sie können Ihren eigenen Tag in Fontana zusammenstellen. So wählen Sie nur was Sie möchten! Stellen Sie Ihren Tag bei Fontana zusammen

Kontakt

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

 

Heute geöffnet

Thermen 09:00 - 22:45 Uhr
Parkbad & Parkserre 09:30 - 22:30 Uhr
Saunalandschaft 11:00 - 22:45 Uhr
Body & Beauty Nach Vereinbarung
Hotel 07:00 - 23:00 Uhr
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 Uhr
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 Uhr
Küchen Brasserie & SaunaLodge 11:30 - 22:00 Uhr
Hier sehen Sie unsere Öffnungszeiten