Yogales €7,50


Elke woensdag van 15.00 tot 16.00 uur vindt er in de Balanceruimte yogales plaats.
De yogales is alleen mogelijk in combinatie met entree of een arrangement. 
U kunt zich aanmelden bij de balie of u kunt in uw reservering in het memoveld aangeven dat u gebruik wilt maken van de yogales.

Ik ben Saskia en verzorg de hatha yoga sessies in Fontana Bad Nieuweschans. In het dagelijks leven ben ik docente Hatha Yoga, Mindfit trainer en sportinstructrice op de sportschool die ik samen met mijn partner heb opgezet. Hier verzorg ik o.a. yoga, combi yoga lessen en mindfit (mindfulness) cursussen en nog vele andere lessen.

Ik werk graag met groepen en vind het een mooie uitdaging deelnemers een fijne les te bezorgen.Geen les verloopt hetzelfde en dat houdt me scherp. Als jij een fijne les hebt gehad, dan heb ik mijn doel bereikt. Mijn specialisatie is Hatha Yoga, een vorm van yoga die voor iedereen geschikt is en eigenlijk de basis is van alle verschillende stromingen in de yoga. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau mee doen en ervaring met yoga is niet nodig. Naast de asana's (yoga oefeningen) besteed ik veel aandacht aan ademhalingstechnieken en Mindfit (aandachtstraining)

Wat is Hatha Yoga ?

Hatha yoga is een zeer geschikte basis vorm om kennis te maken met yoga. Het is heel toegankelijk omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een flow (beweging)Het accent ligt op stretchen en kracht, leren doorademen in soms minder comfortabele houdingen. De moeilijkere houdingen worden afgewisseld met makkelijkere houdingen. De les werkt ontspannend en regelmatig wordt er aandacht besteed aan ademhalingstechniek en aandachtstraining. Het betreft een helende, antistress les. Hatha yoga is de basis voor alle andere vormen van yoga.

Bij het beoefenen van Hatha yoga wordt het lichaam als instrument gebruikt voor innerlijk onderzoek. Hatha yoga heeft als doel het lichaam en ook de geest te zuiveren. Dit wordt bereikt door middel van asana’s,  (houdingen) mudra’s (handhoudingen, pranayama (adembeheersing) en kriya’s (reinigingstechnieken)

Het woord hatha betekend letterlijk zon (ha) en maan (tha) dit duidt op de noodzakelijke balans tussen de zon en de maan. Een andere betekenis van het woord hatha is krachtig. Hatha yoga is een combinatie van overgave en inspanning. Deze vorm van yoga vereist kracht, waarbij vereniging wordt bereikt vanuit directe inspanning. Hatha yoga is hierdoor geschikt voor mensen die gezond en fit willen zijn.

Hatha yoga bestaat voor het grootste deel uit niet bewegende (statische) lichaamshoudingen de asana’s, maar kent ook enkele  asana’s die in series, dus bewegend uitgevoerd zoals de zonnegroet. Hatha yoga is een goed middel om te ont stressen of te onthaasten en heeft daarnaast een gunstige effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Het doel van hatha yoga in het westen is voornamelijk het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden. Tussen de asana’s wordt er de tijd genomen om na te voelen, dit om de asana zo goed mogelijk tot zijn recht te doen komen. Hierbij wordt en langzame en diepe ademhaling gebuikt.

De pranayama (adembeheersing) is een onderdeel van de hatha yoga die er vooral op gericht is te ontspannen. Prana betekent levenskracht en ayama beheersing. Bij veel pranayama oefeningen wordt de nadruk gelegd op het vasthouden en verlengen van de ademhaling, doorgaans vind deze ademhalingstechniek door de neus plaats. De hatha yoga sesie wordt beëindigd met een pranayama.

Namasté,

Saskia Hofstede


Deze activiteit is niet online te reserveren
 

Hotel

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Direct een kamer boeken

Zelf een Wellnessdag samenstellen

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Een dagje Fontana samenstellen

Hotel

Vanuit uw kamer loopt u in badjas dus zo het kuurcentrum in. Het gemak van alles onder één dak! Direct een kamer boeken

Zelf een Wellnessdag samenstellen

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Een dagje Fontana samenstellen

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

 

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Parkbad & Parkserre 09:30 - 22:30 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Keuken Brasserie & SaunaLodge 11:30 - 22:00 uur
Bekijk hier de openingstijden